Filmul "Hoțul de orhidee"

Imagini

Informații

Data: 22 - 27 Octombrie 2021
Program:
Miercuri, 27 Octombrie 2021
Cinema Victoria, Cluj:
13:00

Descriere

Regizorul Spike Jonze si scenaristul Charlie Kaufman sunt cei care au stat la baza filmului de succes „Being John Malkovich”. Cei doi prezintã acum “Hotul de Orhidee” (Adaptation.), o comedie care sfideazã orice conventie, având drept erou un scriitor cam disperat, care se hotaraste sa intre in lumea imaginara din scenariul pe care se chinuie sa-l adapteze. Ideea pare a fi grozava, asta cel putin pana in momentul in care realitatea începe sa se impleteasca cu fictiunea in modurile cele mai neasteptate.
In ciuda succesului de care s-a bucurat primul sau scenariu, “Being John Malkovich”, pentru care a fost nominalizat la Premiile Academiei (cel mai bun scenariu original), Charlie Kaufman (Nicolas Cage) este mãcinat de îndoieli, atât in ceea ce priveste cariera cat si in viata sa de zi cu zi. Atunci când este angajat ca sa adapteze „Hotul de Orhidee”, o carte care povesteste intamplarile lui John Laroche (Chris Cooper), un horticultor fanatic, este uimit de sansa care i se oferã.

Chiar daca la suprafata cartea pare a fi o simpla poveste a aventurilor lui John Laroche, hot de flori, substratul ei este mult mai complex, deoarece analizeazã nevoia fiecãruia de a se lãsa prada pasiunilor. Aceasta dorinta isi lasã amprenta atât asupra autoarei cartii, Susan Orlean (Meryl Streep), cat si, in cele din urma, asupra lui Charlie.

Fratele geamãn al lui Charlie, Donald Kaufman (de asemenea interpretat de Nicolas Cage), nu face decât sa inrautateasca lucrurile atunci când se muta la Charlie si-l anunta ca si el are de gând sa devinã scenarist. In timp ce Charlie încearcã sa scape de lipsa de inspiratie, Donald lucreazã, foarte bine dispus, la un scenariu despre un ucigas in serie care suferã de personalitate multipla. Scenariul lui Donald se bucura de un succes enorm, transformându-si autorul in cel mai la moda scriitor al acelei perioade. De parca situatia n-ar fi fost si asa destul de neplãcuta, Donald mai are si o viata sexuala activa, in timp ce Charlie nu reuseste nici mãcar sa obtina un sãrut. In cele din urma, Charlie este in sfarsit lovit de inspiratie. El va folosi propriile sale nedumeriri ca pe un fel de cadru pentru scenariul care-i are ca eroi pe Laroche si Orlean. Dar pe mãsura ce cuvintele încep sa vina de la sine, iar povestea capata încet contur, Charlie porneste fara voia sa un lant de evenimente care vor influenta profund vietile tuturor personajelor.

Amplasarea pe hartă

Autentificare

Vă rugăm să introduceți emailul și parola Dvs:

Înregistrare Express

Introduceți adresa de email și parola:
Emailul Dvs este deja înregistrat pe Fest.ro. Doriți să unificați ambele conturi de utilizator?