Desperado

0

Alegeti una dintre optiuni:

Imagini

Informații

Data: 4 Aprilie 2020, 20:00 Sâmbătă

Descriere

Sambata 4 aprilie HARDWARD PUB va invita, in premiera, la un concert extraordinar al trupei DESPERADO !!!

Desperado este o formatie de country rock din Romania, care a fost înfiintata în anul 1998. Membrii trupei sunt muzicieni profesionisti si provin din alte formatii de succes.

In anul 1998,Ovidiu Buhatel are initiativa constituirii unei trupe de blues-rock care ar fi trebuit sa se numeasca "Street Survivors".Din n formula initiala faceau parte zalauanii Calin Pop,student la Stomatologie si Sergiu Muresan,student la Farmacie,precum si satmarenii Lucian Pop si Sergiu Berindei.

Trupa canta la diverse petreceri care se tineau pe atunci in Club M.La scurta vreme,lor li se alatura Kovacs Laszlo ( fost membru Kappa si Rival) precum si Sandy Deac (fost membru Kappa si Nightlosers).

Curand,trupa isi schimba numele in " Desperado" si debuteaza oficial pe 11 februarie 1999 in clubul clujean Diesel,moment in care TVR Cluj realizeaza o ampla filmare a spectacolului. Vestimentatia, parte importanta a spectacolelor , cu palarii,cizme de cowboy si veste de piele a ramas markerul trupei.

Incep sa apara primele compozitii: "Promit ca nu mai beau" ," Nu le dau carnetul" sau "Am cazanul meu" precum si participari la numeroase festivaluri moto,televiziuni sau petreceri private.

Zone Records editeaza primul album Desperado intitulat "Promit ca nu mai beau" in anul 2000 .Datorita succesului, acest album a propulsat Desperado in randul celor mai cunoscute trupe din Romania, grupul devenind o prezenta constanta pe scenele majore romanesti dar si pe TV.

In anul 2001 apare albumul " Oameni de treaba" ( Cat Music/Media Services) care contine hitul " Lenea". Videoclipul acestei melodii,regizat de Petre Nastase, a fost considerat de referinsa la vremea respectiva si a avut un mare succes, fiind nominalizat la "Premiile Industriei Muzicale Românesti". Impactul pe care l-a avut acest album a facut sa creasca cererea pentru concerte live ale formatiei. In 2001,Desperado participa la Festivalul "Mamaia" cu piesa " Vine o vreme".

Urmatorul album al trupei apare abia în 2003 si se intituleaza "La fel ca tata"(Cat Music/Media Services). Piesa care da titlul albumului beneficiaza de un videoclip filmat pe un tren de linie îngusta din Maramures si devine un mare hit. Dupa scurta vreme, un alt videoclip Desperado, propulseaza piesa "Fata de la tara” în topuri. In vara 2002 Desperado participa din nou la Festivalul "Mamaia" cu piesa " Te pierd".

In 2004, Desperado lanseaza "Greatest Shits"(Cat Music/Media Services), care contine piesele de top ale trupei împreuna cu 3 piese noi.

In 2003, 2006 si 2007 Desperado participa la selectia Eurovision Song Contest. Ultimele 2 participari marcheaza colaborarea cu interpretul norvegian de origine româna Tony Poptamas, fapt care atrage o crestere substantiala de calitate si de box-office. La editia Eurovision România 2007, Desperado si Tony Poptamas s-au clasat pe locul 2.

Desi imprimarile s-au terminat în martie 2006, noul disc al trupei, "Raspundem ascultatorilor"(Cat Music/Media Services), este lansat abia în 2007.

În anul 2008, Desperado împreuna cu Tony Poptamas si Alexandra Ungureanu participa la Festivalul Internasional Cerbul de Aur de la Brasov si reusesc sa ajunga pe podium, câstigând "Cerbul de Bronz".

Revenirea in tara a lui Dan Andrei Aldea da o frumoasa oportunitate trupei Desperado de a sustine cateva concerte impreuna cu marele muzician.

Intre 2009 si 2016 trupa sustine numeroase concerte publice si private si in paralel lucreaza la compozitii noi. Aceste compozitii apar pe albumul " Bine si asa rau"(Cat Music/Media Services), lansat in 2017.

Membrii formatiei:
Sandy Deac, pseudonim "The Gun" - vocalist, chitara, keyboards,
Laszlo Kovacs, pseudonim, "Indiana Jones" - chitara
Patriciu Pop, pseudonim " El Padre"-keyboards,vocal
Vlad Spatar,pseudonim "P.G.Suckerman" - chitara bass, vocal
Ionel Zah, pseudonim, "Ghetuta" - tobe
Ovidiu Buhatel, pseudonim "Yezekill" - manager, inginer de sunet

Amplasarea pe hartă

Autentificare

Vă rugăm să introduceți emailul și parola Dvs:

Înregistrare Express

Introduceți adresa de email și parola:
Emailul Dvs este deja înregistrat pe Fest.ro. Doriți să unificați ambele conturi de utilizator?