Concert extraordinar cu Andrei Ioniță

0

Alegeti una dintre optiuni:

Imagini

Informații

Data: 26 Mai 2020, 19:00 Marți
Locul:Cluj, Auditorium Maximum
Evenimentele trecute
  • 22 Martie 2020, 19:00 Duminică

Descriere

Unul dintre cei mai apreciați muzicieni români din întreaga lume, excepționalul violoncelist Andrei Ioniță revine la Cluj cu un recital cameral extraordinar. Evenimentul va avea loc duminică, 26 mai 2020, de la ora 19, în Auditorium Maximum (Casa Universitarilor) și va include lucrări de Beethoven, Schubert și Șostakovici.
Descris de publicația The Times drept „unul dintre cei mai captivanți violonceliști care s-au afirmat în ultimul deceniu”, Andrei Ioniță a câștigat premiul I la Concursul Internațional Ceaikovski în 2015 și premii la competițiile ARD, Emanuel Feuermann și Aram Khachaturian. În 2016 a fost desemnat „BBC New Generation Artist” pentru perioada 2016-2018, iar în stagiunea 2019-2020 este artist-in-residence al Symphoniker Hamburg.
În ultima perioadă, Andrei Ioniță a interpretat concerte alături de mari orchestre din întreaga lume, sub bagheta unor dirijori celebri: Münchner Philharmoniker (Valeriy Gergiev), Orchestre Symphonique de Montréal (Kent Nagano), BBC Philharmonic (Omer Meir Wellber și John Storgårds), Danish National Symphony (Christian Kluxen), Royal Scottish National Orchestra (Karl-Heinz Steffens), San Diego Symphony (Case Scaglione) sau BBC National Orchestra of Wales (Ainārs Rubiķis). A susținut recitaluri la Carnegie Hall, Konzerthaus Berlin, Elbphilharmonie și Zürich Tonhalle, dar și în cadrul unor festivaluri precum cel din Verbier sau Festivalul Martha Argerich din Hamburg.
Născut în 1994 la București, Andrei a început studiul pianului la vârsta de cinci ani și a primit prima lecție de violoncel trei ani mai târziu. A studiat la clasa profesoarei Ani-Marie Paladi la Școala de Muzică „Iosif Sava” din București, iar în prezent studiază sub îndrumarea profesorului Jens Peter Maintz la Universität der Künste, Berlin.

Pianista de origine japoneză Naoko Sonoda este laureată a multiple competiții internaționale de pian și de muzică de cameră, printre care cele din Argento și Trieste (Italia), Łódź Competition (Polonia). Invitațiile de a cânta în calitate de solistă, dar și ca membru în diferite ansambluri camerale au purtat-o pe Naoko Sonoda prin Europa, Asia, Statele Unite sau America de Sud, la festivaluri precum Schleswig-Holstein Festival, Festspiele Mecklenburg-Vorpommern sau Festivalul de la Verbier. Printre partenerii de muzică de cameră cu care a colaborat îi amintim pe Santiago Cañón Valencia, Hartmut Rohde, Danjulo Ishizaka, Mark Gothoni, Jens-Peter Maintz și Andrei Ioniță. A cântat alături de renumite orchestre precum Deutsches Symphonie-Orchester Berlin și a fost aplaudată pe scenele celebrelor Berliner Philharmonie, Mariinsky Theater, Teatro Mayor din Bogota și Carnegie Hall din New York.
Naoko Sonoda este foarte apreciată în calitate de pianist-acompaniator. În această ipostază a fost răsplatită cu numeroase premii la competițiile International Music Competition Markneukirchen (2013, 2019), Lutosławski International Competition din Varșovia (2015, 2018) și International Tchaikovski Competition (2015, 2019). Înregistrările ei sunt adesea difuzate pe posturi internaționale de radio și televiziune, printre care amintim Kulturradio RBB, ZDF și BR în Germania, NPO Radio 4 în Țările de Jos, Radio România, NHK-FM în Japonia sau BBC. După absolvirea Universității de Arte din Berlin, a obţinut postul de pianist-acompaniator la aceeași prestigioasă instituție, totodată colaborând și cu Hochschule für Musik Hanns-Eisler Berlin și Franz Liszt Musikhochschule din Weimar.

Parteneri media: Radio Cluj, Radio România Muzical, EBS Radio, Radio Clasic, Ilikecluj.ro, Info Trafic, Cluj.com, Cluj4ever, Cluj.media

Amplasarea pe hartă

Autentificare

Vă rugăm să introduceți emailul și parola Dvs:

Înregistrare Express

Introduceți adresa de email și parola:
Emailul Dvs este deja înregistrat pe Fest.ro. Doriți să unificați ambele conturi de utilizator?