BaRockIN Transylvania

0

Alegeti una dintre optiuni:

Imagini

Informații

Data: 20 Iulie 2019, 19:00 Sâmbătă
Locul:Cluj, Auditorium Maximum

Descriere

“BaRockIN’ Transylvania” ajunge pe 20 iulie la Cluj! Este vorba de cel mai nou proiect al renumitului ansamblu Musica Ricercata, realizat în parteneriat cu Orchestra de Tineret a Uniunii Europene, sub conducerea artistică a dirijorului Gabriel Bebeșelea,

“BaRockIN’ Transylvania” aduce pe scena Clujului, după trei secole de ”liniște și uitare”, lucrări muzicale compuse în Transilvania, ale căror manuscrise au fost descoperite recent în arhivele din Sibiu. Adevărate capodopere care demonstrează sincronismul dintre cultura sibiană și cea vest-europeană și care vor fi cântate pe instrumente de epocă.

Lucrarea principală este “Die Fürstengrille” (“Capriciile unui prinț”), o operă compusă la Sibiu în 1797 de către Anton Hubatschek (1763-1813), cel care a realizat premiera transilvăneană (la Sibiu și Brașov) a operei “Flautul fermecat” de Wolfgang Amadeus Mozart, la foarte scurt timp după premiera vieneză. Această operă are o valoare inestimabilă pentru că este, de fapt, una din primele opere compuse pe actualul teritoriu al României.

INTRAREA ESTE LIBERĂ!

Proiect finanțat prin Administrația Fondului Cultural Național.

Amplasarea pe hartă

Autentificare

Vă rugăm să introduceți emailul și parola Dvs:

Înregistrare Express

Introduceți adresa de email și parola:
Emailul Dvs este deja înregistrat pe Fest.ro. Doriți să unificați ambele conturi de utilizator?